Folosim cookies pentru a va oferi o experienta personalizata. Click aici pentru mai multe informatii despre cookies si modul lor de folosire.

Lisabona si Madeira 10 zile Avion 2022


Descriere

Destinatie: Portugalia

Durata: 1 zi, fara cazare

Lisabona - Funchal - Pico de Arieiro - Eira do Serrado - Curral das Freiras - Porto Santo - Coasta de Est - Porto Moniz - Coasta de Vest
Servicii incluse:
-Bilete de avion Bucuresti – Lisabona si retur, Lisabona – Madeira si retur
-Bagaj de mana, dimensiuni 40x30x20 cm
-9 nopti cazare cu mic dejun hotel 3*
-Transport autocar pe toata durata circuitului
-Vizitele din program
-Ghid de turism
-Taxe Aeroport + transfer Aeroport-Hotel-Aeroport 175 €
Servicii neincluse:
- Asigurare medicala si storno (cu extensie COVID) ;
- Vizitele optionale, ghizii locali si intrarile la obiectivele turistice;
- Taxa de oras pentru fiecare cazare unde aceasta este solicitata
- Bagaj de cala (tarif se reconfirma in momentul rezervarii)
- Sistem audio ghid profesional (1,5 €/pers/zi)
- Bacsis/tips - ghid+sofer (recomandat 1€/zi/persoana)


Ziua 1. BUCURESTI - LISABONA

Intalnire la ora 5.30 la Aeroportul Henri Coanda cu ghidul agentiei, pentru imbarcarea pe zborul de ora 7.30 cu destinatia Lisabona, unde aterizam la ora locala 10.00. Pornim sa descoperim din frumusetea orasului intr-un tur de oras combinat, pietonal si autocar– Parcul Natiunilor, un simbol al orasului modern, aflat in proximitatea Estuarului Tagus, zona transformata la sfarsitul secolului XX, cu ocazia Expozitie Mondiale Expo 98;  Muzeul National al Placilor Ceramice – o bijuterie a orasului, in interior se afla o impresionanta colectie provenind de pe teritoriul portughez, spaniol, italian si indian (Goa),  Panteonul National, aflat in Biserica Santa Egracia, adaposteste mormintele mai multor presedinti portughezi, al scriitorului Almeida Garett ai al  celei mai faimoase cantarete de Fado – Amalia Rodrigues; Piata Comertlui – construita dupa cutremurul din 1755, cu arcadele sale ample, fatadele galben pal si mozaicurile incantatoare, ce pare inca o poarta de acces spre vechea cetate, asa cum era pe vremuri;  Manastirea Ieronimilor (după prima comunitate de calugari carora le-a fost incredintata initial manastirea), Manastirea Jeronimos este, fara îndoiala, cel mai prestigios locas de cult din Lisabona. Regele Manuel I a fost cel care a comandat construirea sa, lucrarile fiind încheiate în 1502. În prezent manastirea este, alaturi de Turnul Belem, parte a Patrimoniului Mondial UNESCO (statut pe care îl detine din 1983), ceea ce nu este, de fapt, surprinzator, avand în vedere unicitatea sa arhitecturala şi trecutul istoric al edificiului.  Dupa amiaza timp liber in capitala sau optional (30 € ) o excursie de jumatate de zi la Sintra si Cabo da Roca. Urmand coasta Alanticului, trecem prin vestitele statiuni  litorale Cascais si Estoril, pentru a ajunge la resedinta regala de la Sintra si apoi la cel mai vestic punct al continentului – Cabo da Roca. Aici puteti obtine contra cost o diploma care sa-ti ateste faptul ca ai ajuns la „locul in care se termina pamantul si incepe marea”.  Seara cazare zona Lisabona.

 

Ziua 2. LISABONA - FUNCHAL

Mic dejun. Timp liber. La ora 11 plecare spre aeroport, pentru imbarcare pe cursa de Funchal, unde sosim la 15.55. Transfer de la aeroport la hotel si tur panoramic de Funchal. Cazare Hotel Jardin Da Ajuta 4*. Timp liber. Optional cina.

 

Ziua 3. FUNCHAL - MONTE SI TROPICAL GARDEN

Mic dejun. Timp liber sau optional vizita in zona Monte si la vestita Gradina Tropicala (40 €). Dupa amiaza tur pietonal in capitala insulei, pe parcursul caruia vizitam Catedrala Se, Piata locala, Fabrica de broderie, zona pietonala si de promenada. Incheiem turul cu o degustare de vinuri intr-o crama tarditionala. Celor pasionati de fotbal le recomandam vizitarea muzeului CR7 destinat activitatii sportive a lui Cristiano Ronaldo. Seara cazare Hotel Jardin Da Ajuta 4*. Optional cina.

 

Ziua 4. FUNCHAL - Pico do Arieiro - Eira do Serrado si Curral das Freiras

Mic dejun. Timp liber sau optional (50 €) ne indreptam spre Pico Do Arieiro, al treilea cel mai inalt varf al insulei, situat la o altitudine de 1818 metri, de unde ne vom bucura de o priveliste panoramica, continuam cu puctul de belvedere de la Eira do Serrado aflat si el la o inaltime de 1095 de metri si incheiem vizita noastra in Curral das Freiras sau Valea Maicutelor, asa cum este numita cocheta localitate pozitionata intr-un peisaj feeric, inconjurata de culmile cutezatoare ale muntilor. Seara cazare Hotel Jardin Da Ajuta 4*. Optional cina.

 

Ziua 5. FUNCHAL

Mic dejun. Timp liber pentru cumparaturi sau pentru a beneficia de facilitatile hotelului sau a complexului acvatic Ponta Gorda aflat in apropiere. Optional (50 €) va sugeram participarea la o cina traditionala cu program de fado, intr-un local autentic portughez. Seara cazare Hotel Jardin Da Ajuta 4*. Optional cina.

 

Ziua 6. FUNCHAL - Porto Santo

Mic dejun. Pentru astazi va propunem o excursie de o zi la Porto Santo, idilica insula cu plaje aurii, aflata la 46 km nord de Madeira, locul in care Cristofor Columb s-a casatorit in anul 1486 cu fiica guvernatorului local. Aici aveti ocazia sa va bucurati de mare si soare, sa faceti plaja pe nisipul fin, sau sa vizitati capitala insulei – Vila Baleira. Seara cazare Hotel Jardin Da Ajuta 4*. Optional cina.

 

Ziua 7. FUNCHAL - Coasta de Est

Mic dejun. Timp liber sau optional (50 €) o excursie de o zi catre Santana, satul traditional aflat in nord estul insulei. Pe traseu vom vizita Camacha, vom avea ocazia sa ne bucuram de numeroase puncte de panorama si vom face o oprire pe malul marii in statiunea Ponte Delgada. Seara cazare Hotel Jardin Da Ajuta 4*. Optional cina.

 

Ziua 8. FUNCHAL - Porto Moniz si Coasta de vest

Mic dejun. Timp liber sau astazi ne indreptam optional (50 €) catre Porto Moniz, incredibila statiune, cu ale sale unice piscine naturale. Pe traseu imortalizam peisajul oferit de cel mai inalt promotoriu al Europei - Cabo Girao, aflat la 580 de metri deasupra apelor Atlanticului, ne oprim pe malul oceanului la Ponta do Sol si ne bucuram de timp liber la Porto Moniz. Seara cazare Hotel Jardin Da Ajuta 4*. Optional cina.

 

Ziua 9. FUNCHAL

Mic dejun. Timp liber pentru cumparaturi sau pentru a beneficia de facilitatile hotelului sau a complexului acvatic Ponta Gorda aflat in apropiere. Seara cazare Hotel Jardin Da Ajuta 4*. Optional cina.

 

Ziua 10. FUNCHAL - LISABONA - BUCURESTI

Dupa micul dejun transfer catre aeroport, imbarcare pe cursa de 09.30 catre Lisabona, unde ajungem la ora 11.15. Timp liber in Lisabona sau program optional (40 €)  la Mafra, unde se afla cel mai mare complex monastic al Portugaliei, comparat cu Escorialul spaniol, dar mult mai grandios, locul in care liliecii sunt cei mai buni bibliotecari si Palatul Queluz reprezentativ pentru arhitectura in stil neoclasic si rococo a Portugaliei de secol XVIII. Seara retur la Lisbona, ora 21 transfer la aeroport, pentru imbarcarea pe cursa de 23.30 cu destinatia Bucuresti. 

Destinatie: Portugalia

Durata: 1 zi, fara cazare

Lisabona - Funchal - Pico de Arieiro - Eira do Serrado - Curral das Freiras - Porto Santo - Coasta de Est - Porto Moniz - Coasta de Vest
Servicii incluse:
-Bilete de avion Bucuresti – Lisabona si retur, Lisabona – Madeira si retur
-Bagaj de mana, dimensiuni 40x30x20 cm
-9 nopti cazare cu mic dejun hotel 3*
-Transport autocar pe toata durata circuitului
-Vizitele din program
-Ghid de turism
-Taxe Aeroport + transfer Aeroport-Hotel-Aeroport 175 €
Servicii neincluse:
- Asigurare medicala si storno (cu extensie COVID) ;
- Vizitele optionale, ghizii locali si intrarile la obiectivele turistice;
- Taxa de oras pentru fiecare cazare unde aceasta este solicitata
- Bagaj de cala (tarif se reconfirma in momentul rezervarii)
- Sistem audio ghid profesional (1,5 €/pers/zi)
- Bacsis/tips - ghid+sofer (recomandat 1€/zi/persoana)


Ziua 1. BUCURESTI - LISABONA

Intalnire la ora 5.30 la Aeroportul Henri Coanda cu ghidul agentiei, pentru imbarcarea pe zborul de ora 7.30 cu destinatia Lisabona, unde aterizam la ora locala 10.00. Pornim sa descoperim din frumusetea orasului intr-un tur de oras combinat, pietonal si autocar– Parcul Natiunilor, un simbol al orasului modern, aflat in proximitatea Estuarului Tagus, zona transformata la sfarsitul secolului XX, cu ocazia Expozitie Mondiale Expo 98;  Muzeul National al Placilor Ceramice – o bijuterie a orasului, in interior se afla o impresionanta colectie provenind de pe teritoriul portughez, spaniol, italian si indian (Goa),  Panteonul National, aflat in Biserica Santa Egracia, adaposteste mormintele mai multor presedinti portughezi, al scriitorului Almeida Garett ai al  celei mai faimoase cantarete de Fado – Amalia Rodrigues; Piata Comertlui – construita dupa cutremurul din 1755, cu arcadele sale ample, fatadele galben pal si mozaicurile incantatoare, ce pare inca o poarta de acces spre vechea cetate, asa cum era pe vremuri;  Manastirea Ieronimilor (după prima comunitate de calugari carora le-a fost incredintata initial manastirea), Manastirea Jeronimos este, fara îndoiala, cel mai prestigios locas de cult din Lisabona. Regele Manuel I a fost cel care a comandat construirea sa, lucrarile fiind încheiate în 1502. În prezent manastirea este, alaturi de Turnul Belem, parte a Patrimoniului Mondial UNESCO (statut pe care îl detine din 1983), ceea ce nu este, de fapt, surprinzator, avand în vedere unicitatea sa arhitecturala şi trecutul istoric al edificiului.  Dupa amiaza timp liber in capitala sau optional (30 € ) o excursie de jumatate de zi la Sintra si Cabo da Roca. Urmand coasta Alanticului, trecem prin vestitele statiuni  litorale Cascais si Estoril, pentru a ajunge la resedinta regala de la Sintra si apoi la cel mai vestic punct al continentului – Cabo da Roca. Aici puteti obtine contra cost o diploma care sa-ti ateste faptul ca ai ajuns la „locul in care se termina pamantul si incepe marea”.  Seara cazare zona Lisabona.

 

Ziua 2. LISABONA - FUNCHAL

Mic dejun. Timp liber. La ora 11 plecare spre aeroport, pentru imbarcare pe cursa de Funchal, unde sosim la 15.55. Transfer de la aeroport la hotel si tur panoramic de Funchal. Cazare Hotel Jardin Da Ajuta 4*. Timp liber. Optional cina.

 

Ziua 3. FUNCHAL - MONTE SI TROPICAL GARDEN

Mic dejun. Timp liber sau optional vizita in zona Monte si la vestita Gradina Tropicala (40 €). Dupa amiaza tur pietonal in capitala insulei, pe parcursul caruia vizitam Catedrala Se, Piata locala, Fabrica de broderie, zona pietonala si de promenada. Incheiem turul cu o degustare de vinuri intr-o crama tarditionala. Celor pasionati de fotbal le recomandam vizitarea muzeului CR7 destinat activitatii sportive a lui Cristiano Ronaldo. Seara cazare Hotel Jardin Da Ajuta 4*. Optional cina.

 

Ziua 4. FUNCHAL - Pico do Arieiro - Eira do Serrado si Curral das Freiras

Mic dejun. Timp liber sau optional (50 €) ne indreptam spre Pico Do Arieiro, al treilea cel mai inalt varf al insulei, situat la o altitudine de 1818 metri, de unde ne vom bucura de o priveliste panoramica, continuam cu puctul de belvedere de la Eira do Serrado aflat si el la o inaltime de 1095 de metri si incheiem vizita noastra in Curral das Freiras sau Valea Maicutelor, asa cum este numita cocheta localitate pozitionata intr-un peisaj feeric, inconjurata de culmile cutezatoare ale muntilor. Seara cazare Hotel Jardin Da Ajuta 4*. Optional cina.

 

Ziua 5. FUNCHAL

Mic dejun. Timp liber pentru cumparaturi sau pentru a beneficia de facilitatile hotelului sau a complexului acvatic Ponta Gorda aflat in apropiere. Optional (50 €) va sugeram participarea la o cina traditionala cu program de fado, intr-un local autentic portughez. Seara cazare Hotel Jardin Da Ajuta 4*. Optional cina.

 

Ziua 6. FUNCHAL - Porto Santo

Mic dejun. Pentru astazi va propunem o excursie de o zi la Porto Santo, idilica insula cu plaje aurii, aflata la 46 km nord de Madeira, locul in care Cristofor Columb s-a casatorit in anul 1486 cu fiica guvernatorului local. Aici aveti ocazia sa va bucurati de mare si soare, sa faceti plaja pe nisipul fin, sau sa vizitati capitala insulei – Vila Baleira. Seara cazare Hotel Jardin Da Ajuta 4*. Optional cina.

 

Ziua 7. FUNCHAL - Coasta de Est

Mic dejun. Timp liber sau optional (50 €) o excursie de o zi catre Santana, satul traditional aflat in nord estul insulei. Pe traseu vom vizita Camacha, vom avea ocazia sa ne bucuram de numeroase puncte de panorama si vom face o oprire pe malul marii in statiunea Ponte Delgada. Seara cazare Hotel Jardin Da Ajuta 4*. Optional cina.

 

Ziua 8. FUNCHAL - Porto Moniz si Coasta de vest

Mic dejun. Timp liber sau astazi ne indreptam optional (50 €) catre Porto Moniz, incredibila statiune, cu ale sale unice piscine naturale. Pe traseu imortalizam peisajul oferit de cel mai inalt promotoriu al Europei - Cabo Girao, aflat la 580 de metri deasupra apelor Atlanticului, ne oprim pe malul oceanului la Ponta do Sol si ne bucuram de timp liber la Porto Moniz. Seara cazare Hotel Jardin Da Ajuta 4*. Optional cina.

 

Ziua 9. FUNCHAL

Mic dejun. Timp liber pentru cumparaturi sau pentru a beneficia de facilitatile hotelului sau a complexului acvatic Ponta Gorda aflat in apropiere. Seara cazare Hotel Jardin Da Ajuta 4*. Optional cina.

 

Ziua 10. FUNCHAL - LISABONA - BUCURESTI

Dupa micul dejun transfer catre aeroport, imbarcare pe cursa de 09.30 catre Lisabona, unde ajungem la ora 11.15. Timp liber in Lisabona sau program optional (40 €)  la Mafra, unde se afla cel mai mare complex monastic al Portugaliei, comparat cu Escorialul spaniol, dar mult mai grandios, locul in care liliecii sunt cei mai buni bibliotecari si Palatul Queluz reprezentativ pentru arhitectura in stil neoclasic si rococo a Portugaliei de secol XVIII. Seara retur la Lisbona, ora 21 transfer la aeroport, pentru imbarcarea pe cursa de 23.30 cu destinatia Bucuresti.